torstai 6. elokuuta 2009

Porkkanakakku


Vieraita tiedossa... Jotain tarjottavaa piti keksiä ja koska Kennelylituoma
ri pelaa pingistä saksalaisten kanssa Ranskanmaalla, ei tarvinnut miettiä miten kananmunan tällä kertaa korvaisin. Jo pidemmän aikaa himotuksen kohteena on ollut kuorrutettu porkkanakakku, jonka nyt sitten väsäsin... Ensimmäiseksi ongelmaksi muodostui kauppaan jäänyt leivinjauhe. No onneksi oli sentään soodaa.

PORKKANAKAKKU

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria
½ dl ruokaöljyä
n. 50 g mantelirouhetta
1½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl kanelia
1-1½ tl soodaa
240 g hienoksi raastettua porkkanaa (noin 4 ja puoli hyvänkokoista porkkanaa, puolikas meni Nunolle)

Kostutukseen pari ruokalusikallista appelsiinimehua.


Kuorrutus:
n. 50 g pehmeää voita/margariinia

3 dl tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa

(vaniljasokeria, vaniljaa tangosta tai vaniljaesanssia, appelsiini- tai sitruunamehua tai -esanssia)

mantelirouhetta koristeeksi

Porkkanat raasteeksi ja sitten taikinan kimppuun. Ensin vatkasin munat ja sokerit vaahdoksi. Vaahdon joukkoon lorotin öljyn vatkaten samalla. Sekoitin kuivat aineet keskenään ja sitten kuivamixin jotensakin sekaisin porkkanaraasteen kanssa. Tämän jälkeen yhdistin märkä- ja kuivaseokset.

Toiseksi haasteeksi muodostui myös korppujauhojen unohtaminen kauppaan. Tämän siitä saa, kun menee ilman kauppalistaa fiilispohjalta kauppaan miettimään, että mitäs sitä tarjoaisi vieraille. No koska korppujauhoja ei ollut ja leivästä en niitä jaksanut alkaa tekemään, voitelin vain irtopohjavuoan öljyllä ja tarttumisen estoksi "jauhotin" sen kookoshiutaleilla. Kookoshiutaleet toimivat oikein hyvin tässä hommassa, mutta tuovat tietenkin vähän makua reunoille. Taikina vuodeltuun ja kookostettuun vuokaan ja vuoka uuniin n. 50 minuutiksi 200 asteeseen. Paistokorkeus olisi saanut olla uunin ihan alin taso, koska jouduin laittamaan folion kakun päälle paistamisen puolessa välissä.

Kakun jäähdyttyä jonkin aikaa kumosin sen ja kun se oli kunnolla jäähtynyt siirryin kuorrutuksen kimppuun. Kuorrutus on superhelppo: sekoita vain kaikki aineet keskenään. Kuorrutus sitten levitetään kakulle tasaisesti, tästä riittää myös reunoille, tai sitten reunat voi jättää paljaaksi kuten minä ja syödä lopun kuorrutuksen esim. pullan päällä... ;) Lopuksi mantelirouhetta vielä koristukseksi pintaan.


^ Tällaista siitä sitten tuli... (ei ollut enää kokonaista kakkua, jota kuvata.)

2 kommenttia:

  1. Hahaa, onnea uudelle blogille!
    Mä oonkin miettinyt, miksei sulla /teillä ole ruokaan /leivontaan liittyvää blogia. Mutta nytpä on.
    Porkkanakakku on kyllä namia, täytyy joskus kokeilla. Ehkä jättäisin vaan mantelirouheen kakun seasta pois, koska ei oo mun suurinta herkkua.

    VastaaPoista
  2. Joo, mä tulin siihen tulokseen, että taikinassa ois voinut olla mantelijauhetta, kun toi valmis mantelirouhe olikin aika isoa rouhetta... Mutta tohon kuorrutteeseen laittaisin edelleen sitä rouhetta. :)

    VastaaPoista