

Taikina:
2,5 dl Helmi-perunasuurimoita
2,5 dl maitoa
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
50 g margariinia sulatettuna
2 tl sokeria
½ tl suolaa
1 tl oreganoa (täytyy kokeilla ensi kerralla timjamia tai minttua)

Suurimoita turvotetaan maidossa puoli tuntia. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä maito-suurimoseos kuiviin aineksiin. Sekoita mukaan myös sulatettu rasva. Taikinasta taputellaan jauhoitetuin käsin uunipellille leivinpaperin päälle pyöreitä leipäsiä. Leipiin pistellään vielä haarukalla reikiä ja sitten leivät uuniin 225 asteeseen n. 10 minuuutiksi. Tarjoillaan mielellään lämpöisenä.

Nuno tuli norkoilemaan keittiöön leipurinapulaiseksi. Tiputin pari mustikkaa lattialle ja joku on jo oppinut, että kannattaa ottaa mustikka ja olla huutamatta.
Taikinan tein samalla ohjeella kuin edellisen postauksen tuorepersikkapain pohjan.
Täyte:
Mustikoita runsaasti (kiitos Keski-Suomen mustikkajoukoille vielä!)
Ruokokidesokeria 1,5 dl
Täysjyvävehnäjauhoja 3 rkl
Vaniljauutetta
Mustikoita runsaasti (kiitos Keski-Suomen mustikkajoukoille vielä!)
Ruokokidesokeria 1,5 dl
Täysjyvävehnäjauhoja 3 rkl
Vaniljauutetta

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti