lauantai 29. elokuuta 2009

Lauantain salaatit

Tänään meillä on nautittu salaateista. Tarjolla on ollut hedelmäsalaattia ja paistettua halloumia salaattipedillä.

HEDELMÄSALAATTI

Tuoreita hedelmiä maun mukaan
myös purkitetut käyvät
ja itse valitsen purkitetut hedelmät
omassa mehussaan sokeriliemen sijaan


Tänään salaattiin tuli vain tuoreita hedelmiä:
Mangoa
Luumuja
Banaania
Mansikoita

Kaipaamaan jäin appelsiinia,
joka antaa ihanan pirtsakan säväyksen salaatille.
Vaikka hyväähän tämä oli näinkin.


Hedelmäsalaatti tarvitsee myös kastikkeen
ja se syntyy seuraavista aineista:
1 prk kermaviiliä
Makeutusainetta (splendaa) tai tavallista sokeria
Vanijauutetta

Hedelmät pilkotaan sopivan kokoisiksi paloiksi. Kennelylituomari oli tänään hdelmäsalaattimestarimme ja paloista tuli isoja - hyvin isoja. Kastikeaineet voi joko sekoittaa keskenään ensin tai lisätä suoraan hedelmäpalojen joukkoon. Kovinkaan voimallisesti ei salaattia kannata sekoittaa ettei tuli hedelmäsosetta.

Mansikoista tuli mieleen, että tänään syötiin hedelmäsalaatissa takapihalta saatuja amppelimansikoita. Syksy tekee kovasti jo tuloaan, mutta myöhäisheränneet amppelimansikat vasta alkavat tuottamaan satoa.

PAISTETTUA HALLOUMIA SALAATTIPEDILLÄ
Halloumia 1 pkt

Voita tai margariinia paistamiseen

Jäävuorisalaattia

Terttutomaatteja

Kurkkua

Paprikaa


Kannattaa kokeilla salaattiin myös esim. oliiveja, kapriksia, hedelmiä esim. papayaa, erilaisia salaatteja, siemeniä tai pähkinöitä.
Halloumi paistetaan molemmin puolin paistinpannulla niin, että pintaan tulee kaunis kullanruskea väri. Pannu saa olla aikasta kuumalla. Halloumi on siitä kivaa juustoa ettei se sula kuumentaessa ja se onkin oivallista niin grillattuna kuin paistettuna. Kannattaa kokeilla siis lämmintä halloumia!

Salaattipedin ainekset pilkotaan sopiv
iksi ja ainekset joko sekoitetaan tai ladotaan kerroksittain tarjoiluastialle. Tämän jälkeen salaattipedin päälle nostetaan halloumit suoraan pannulta. Kastikkeeksi sopii esim. pesto, jota voi notkistaa lisäämällä öljyä.


Herättiin Nunon kanssa jo yllättävän aikaisin tänään. Aamu-ulkoilun jälkeen päätin koetella hermojani ompelupuuhissa. Kennelylituomarin mukaan täältä suunnasta kuuluu kiroilua vain kahdessa tapauksessa: 1) lyön jalkani jonnekin ja siihen sattuu tai 2) ompelen ompelukoneella. Vaan tänään saikin kennelylituomari yllättyä, kun yhtään ärrä
päätä ei kuulunut ja sain vielä ompelukset valmiiksikin. Vaikka ompelu sinänsä ei ruokablogiin liity, niin ruokakaupassa käyminen liittyy ja sitä kautta ompelemani kauppakassikin. Muovipussista mallia ja kaavat. Onneksi oli myös kuvalliset ompeluohjeet. Jos nyt joku kiinnostui myös kokeilemaan ompelutaitojaan, niin ohje kauppakassille löytyy täältä.

^ Tällainen siitä tuli. Sisus on raidallista lakanakangasta, joten tässä tuli samalla harrastettua kierrätystäkin. Tasku on vanhasta tyynyliinasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti