keskiviikko 19. elokuuta 2009

Petralle pätkistä



Petra tulee kylään, Petra tulee kylään, jeejeejee...

Saamme huomenna pitkään toivotun vieraan - Petran. :) Tervetuloa vaan! En yhtään ollut miettinyt tarjottavia etukäteen ja töistä lähdettyäni ja huomisen aikatauluista sovittuani se iski. Nimittäin ajatus, että meillä ei ole mitään tarjottavaa. Tai no olisi jotain pakasteessa jotain pullia, mutta kyllähän Petralle pitää jotain leipoa. Siinä ajatusmyllerryksessä menin lähikauppaan, yritin muistella erilaisia reseptejä ja kotona olevia tarvikkeita ja pähkäillä vielä mitä tekisi. Sitten se ajatus iski, teen pätkiskakkua, jota olen kerran aikaisemminkin tehnyt ja se oli hyvää se. Tarvikkeista minulla oli vain pieni aavistus ja kananmunankorvikekin on loppu, joten soveltamaanhan tässä joutui... Eli Petralle tarjoamme variaatiota pätkiskakusta, jonka pohjana on tämä resepti.

PÄTKISKAKKU

2 dl vehnäjauhoja (puolikarkeita)
hieman vajaa 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl ruokokidesokeria
1 dl sokeria
1 dl splendaa
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaota (tummaa kunnon kaakaota, ei mitään kaakaojuomajauhetta)
150 g margariinia
2 dl kermaviiliä
1 pss Pätkis minibites (paitsi 2 palaa leipojalle)
(vaniljauutetta piti laittaa, mutta unohdin)
2 prk päärynä-omenasosetta (sellaisia lastenruokapurkkeja)

Vuoan voiteluun: margariinia ja korppujauhoja

Kuorrutus: 200g suklaata ja 100 g margariinia + suklaalastuja pinnalle

Kakku valmistuu seuraavasti: Sekoitetaan kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Margariini sulatetaan ja siihen lisätään paloitellut pätkikset ja sekoita. Pätkis-rasvaseokseen lisätään kermaviili, hedelmäsoseet ja jos muistetaan se vaniljauute myös ja sekoitetaan. Tämän jälkeen yhdistetään kuiva- ja märkäainesseokset keskenään ja sekoitetaan huolella. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kakku kumotaan heti kuumana varovasti pois vuoasta ja annetaan jäähtyä.

Kuorrutuksen aineet sulatetaan varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja kuorrutus kipataan jäähtyneen kakun päälle. Sitten vielä suklaalastuja koristeeksi.


4 kommenttia:

  1. Haa! osuin tänne ihan sattumalta Nunon blogista ja ekana lukee kissankokoisin kirjaimin että mulle Pätkiskakkua :) Sitten satuin vilkaisemaan ajankohtaa että hetkonen, lienee turha elää kakun toivossa, lienee joku toinen Petra jo syönyt herkut :D

    VastaaPoista
  2. No mä teen sulle joskus oman pätkiskakun? :)

    VastaaPoista
  3. Vähän myöhässä, mut sitäkin tomerampana totean, etten sentään ihan kaikkea herkkua syönyt, keittiöstä kuuluneista äänistä päätellen kennelylituomarin herkkuhampaan hoitoon meni suurin osa kakusta ;). Hyvää oli niin eturuokana nautitut grilliherkut kuin pätkiskakkukin. Kiitos ystäväiseni ja toivottavasti seuraavaa tapaamista ei tarvitse odotella ihan kokonaista vuotta :)!

    VastaaPoista
  4. ^ Juu, toivottavasti ei, kivaa oli! :)

    VastaaPoista