tiistai 25. elokuuta 2009

Nachos Supreme

Maanantaina ei jaksanut alkaa mihinkään kummempiin ruokatalkoisiin. Jotain nopeaa ja hyvää, mutta eipä tämä kyllä mitään arkiruokaa tullut. Enemminkin illanistujaisiin, leffailtoihin kotona jne.


Nachos Supreme


1 pss juustonachoja

½-1 sipuli

2 tuore tomaattia

salsakastiketta

juustoraastetta pinnalle
oliiveja

jalopenoja

2 rkl margariinia/öljyä/voita

2 rkl vehnäjauhoja

n. 4-5 dl maitoa
juustoraastetta kastikkeeseen


Tee ensin juustokastike eli sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoittele rasva-jauhoseosta hetki, mutta älä anna sen ruskistua. Lisää maito, sekoita kokoajan ja anna seoksen saeta ja kiehua noin 2-3 min. Lisää juustoraastetta kastikkeeseen ja anna sen sulaa.

Laita nachot uunipellille leivinpaperin päälle. Valuttele juustokastiketta nachojen päälle ja ripottele vielä juustoraastetta pinnalle. Nachot uuniin n. 225 asteeseen ja kannattaa tsekkailla, että juusto sulaa ja saa mielellään vähän väriäkin, mutta nacholastut eivät saa palaa mustiksi.

Kun nachot tulee uunista, ripottele päälle pieneksi silputut sipuli ja tomaatit. Lisäksi päälle lätkäistään vielä oliiveja, jalopenoja ja salsakastiketta. Juustokastiketta, joka jäi yli, voi jokainen ottaa lisäksi makunsa mukaan. Nautitaan lämpiminä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti