sunnuntai 9. elokuuta 2009

Kennelylituomarin kotiinpaluu


Kennelylituomarin palaa muonavahvuuteemme. "Kyllä täällä voidaan paksusti ja on mulla niitä protskupatukoita" -vakuutteluista huolimatta olen varma, että reipas matkalaisemme tarvitsee täydennystä keskivartalon onttoon oloon. Kotona on nektariini- ja persikkarasiat, joista tulee amerikkalaista tuorepersikkapaita. Ohjeen löysin Kotivinkin nettisivuilta, mutta vähän teen siihen muutoksia. Eli tällaista versiota meillä saa maistella.


Taikina:

100 g margariinia
n. 2,25 dl täysjyvävehnäjauhoja
2-3 rkl vettä
(ripaus suolaa)


Täyte:

Persikka- ja nektariinilohkoja noin litran verran tai mitä nyt vuokaan mahtuu siististi
0,5 dl ruokokidesokeria
3 rkl vehnäjauhoja
kanelia



Rasva, jauhot ja suola nypitään murumaiseksi, jonka jälkeen lisätään kylmä vesi. Veden kanssa kannattaa aloittaa varovasti, sillä alkuperäisen ohjeen puoli desiä oli ihan liikaa... Taikina painellaan vuokaan ja osa taikinasta jätetään päälle tulevaa ristikkoa varten.

Sokeri, kaneli ja jauhot sekoitetaan keskenään, kipataan hedelmälohkoille ja sekoitetaan kunnolla. Hedelmät kumotaan piirakkavuokaan. Lopusta taikinasta tehdään nauhoja, jotka asetellaan ristikoksi pain päälle. Vielä voinokareita ristikon aukkoihin ja komeus uuniin.

Uunissa pai saa viihtyä 50 min 225 asteessa. Lopuksi tomusokeria sihdataan pinnalle koristukseksi.


^ Tässä mun versio...

Koska lentokoneruoat eivät myöskään nouse kovinkaan korkealle mun suosikkilistalla, olen aivan vakuuttunut, että Kennelylituomari on nälkäinen susi kotiin päästyään, huolimatta myöhäisestä ajankohdasta ja siitä, että hän on lentokoneeseen muistanut tilata kasvisruoan (joka usein tilauksesta huolimatta ei jää saamatta :( ja saa olla nälkäkurki) ja ihastunut niihin pieniin ruokapakkauksiin. Eli jotain suolaista kaivataan myös. Kennelylituomari soittaessaan sanoi tyytyvänsä left overeihin, mutta mikäs tervetuloa kotiin kulta -tarjoilu se sellainen olisi?!

No koska siellä koneessa on kuitenkin tarjottu ruokaa niistä pienistä, ihanista rasioista ja ruokailuajankohta kotona on myöhäinen, taidan tyytyä johonkin suht pieneen ja helppoon. Koska uuni on päällä pain vuoksi, kannattaa sitä hyödyntää.

Tomaatti-mozzarellaleivät

Täysjyvävehnäleipää (esim. Reilu)
Mozzarellaa
Valkosipulin kynsi
Tomaattipure
Tuoretta tomaattia renkaina
Margariinia/voita
Tuoretta basilikaa





Leivät paahdetaan ihan leivänpaahtimella siten, että pinnasta tulee rapea. Leivät voi myös käyttää kuumassa uunissa ottamassa rapeutta. Rapeutuksen jälkeen hangataan valkosipulia leiville ja leivät voidellaan. Leiville seuraavaksi sivellään kerros tomaattipuretta ja päälle ladotaan tuoretomaatti, basilika ja mozzarella. Leivät uuniin ja paistetaan kunnes juusto on sulanut ja leivät näyttävät herkullisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti