maanantai 17. elokuuta 2009

Maanantailoota

Kennelylituomarin mahaa koeteltiin eilen, kun tämä loota ei ollutkaan ihan niin nopeasti valmis kuin oletin... Hyvää tästä kuitenkin tuli.

Maanantailoota

Munakoiso
Kesäkurpitsa
Paprika (punainen)
Mozzarella-pallo
Tuorejuustoa n. 1/3 rasiallista
Tummaa soijarouhetta
Vettä
Tomaattimurskapurkki
Tomaattipuretta 2 rkl
Valkosipulin isoja kynsiä 2 kpl
Suolaa
Valkopippuria
Kasvisliemijauhetta
Oreganoa (kuivattu)
Basilikaa (kuivattu)
Chilirouhetta
Ruokokidesokeria
Juustoraastetta
Auringonkukkaöljyä




Maanantailoota valmistui seuraavasti: Leikkasin munakoison kiekoiksi (½-1 cm paksuja) ja ripottelin niiden päälle suolaa, jotta koisoviipaleet itkisivät. Leikkasin myös kesäkurpitsan kiekoiksi ja paprikan suikaleiksi. Soijarouheeseen lisäsin n. 1½ desiä vettä ja annoin hetken turvota. Rouheen sekaan sitten mausteet ja tomaattimurska sekä -pure. Itkeneet munakoisot kuivasin talouspaperilla.



Loota koottiin suureen uunivuokaan, jonka öljysin auringokukkaöljyllä. Alimmaiseksi soijarouhekastiketta hieman, sitten munakoisoja, kesäkurpitsaa, paprikaa ja tuorejuustoa ja mozzarellapaloja ja päälle soijarouhekastiketta. Toinen kerros samalla tavalla ja loodan pintaan vielä reilusti juustoraastetta. Maanantailoota sai sitten muhia uunissa noin 1 tunnin ja 20 minuuttia 225 asteessa (laita folio päälle, jos alkaa pinta mustumaan liikaa). Uuni käännettiin sitten pois päältä, kun otettiin ruokaa ja loppuloota sai mennä takaisin uuniin vielä muhimaan jälkilämmössä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti