tiistai 24. elokuuta 2010

Uusi alku

Koska ruokablogi on hyvin huonolla päivitysrytmillä, vaikka tottahan se on, että joka päivä syödään kyllä, niin muitakin aktiviteetteja mulla on. Niistäpä siis jatkossa tässä blogissa. En ruokaa aio kuitenkaan kokonaan hylätä, vaan jatkossa täältä löytyy muutakin. :)

Mutta jatketaan ruoalla...

Minttumarinoitu tofu

Tofua (kiinteää, taitaa olla 500 g pakkaus)
Minttua paljon (omalta takapihalta)
Valkosipulia kuivattuna rouheena (tuore unohtui kauppaan)
Chiliä kuivattuina lastuina (tuore ois parempaa)
Rypsiöljyä
2 limen mehu
Suolaa
Mustapippuria myllystä

Huuhtele tofu ja purista siitä ylimääräiset nesteet pois. Puhdas pyyhe tai talouspaperia tofun ympärille, tofu lautaselle ja päälle riittävästi painoa. Tällä kertaa kermaaminen kulho ja litran mehupurkki toimivat painoina. Anna tofun olla painon alla jonkin aikaa. Kun ylimääräiset nesteet ovat puristettu pois, leikkaa tofusta viipaleita.

Valmista marinadi: Silppua minttu, lisää valkosipuli, chili, suola, limemehu, öljy ja pippuri. Sekoita. Laita marinadi pakastepussiin tofuviipaleiden kanssa ja sulje hyvin. Sekoittele kääntelemällä pussia ja jätä vetäytymään ainakin puoleksi tunniksi huoneenlämpöön. Tofut voivat olla marinadissa vaikka yön ylikin, mutta silloin on jääkaapille käyttöä myös.

Kun tofut ovat marinoituneet, pyyhi ylimääräiset marinadit tofuviipaileista pois, mutta älä heitä marinadia pois. Paista tofut molemmilta puolilta pannulla ja kun ne ovat kauniin värin saaneita, laita kulhoon ja kaada marinadi päälle kastikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti